Nieuws Ga terug naar het overzicht
9 September 2015

Whitepaper

https://www.samenleesbijbel.nl/uploads/2015/09/Schermafbeelding-2015-09-09-om-18.58.59.png

(Groot)ouders willen met hun kinderen bijbellezen, maar weten vaak niet hoe ze dat moeten aanpakken. Pedagoog en theoloog drs. Maartien Hutter en bijbelwetenschapper drs. Roelien Smit schreven er een whitepaper over. 

Ouders hebben tegenwoordig vaak minder bijbelkennis dan vroeger, maar ze vinden het nog steeds belangrijk hun kinderen de verhalen uit de Bijbel mee te geven. Tegelijkertijd willen ze het ook anders doen dan vroeger. De ideeën over geloofsopvoeding zijn veranderd: ouders willen op een gelijkwaardige manier met hun kind over de Bijbel praten. Geloofsoverdracht waarbij de volwassene het kind iets leert, maakt plaats voor meer gelijkwaardige en open geloofscommunicatie.

Op deze situatie speelt de Samenleesbijbel in. Met recente inzichten uit de godsdienstpedagogiek (‘kindertheologie’), en op basis van onderzoeken, gesprekken en panels met deskundigen en ouders, is materiaal ontwikkeld om met kinderen bijbel te lezen anno 2015. Het resultaat is een bijbel vol diverse extra’s, waarmee kinderen zelf kunnen ontdekken waar de bijbelverhalen over gaan.

Lees het whitepaper