Nieuws Ga terug naar het overzicht
5 April 2016

Elfstedentocht met de Samenleesbijbel

https://www.samenleesbijbel.nl/uploads/2016/04/Frisian_flagnieuws-774x485.png

It giet oan! Het NBG organiseert dit voorjaar de Elfstedentocht met de Samenleesbijbel. Op de route van de Elfstedentocht kunnen kinderen ervaren hoe bij elke stad een bijbelverhaal tot leven komt.

Op meer dan 11 plekken in Friesland kunnen kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar op 28 mei met hun (groot)ouders interactieve activiteiten volgen, gebaseerd op de Samenleesbijbel. Met elkaar ‘kluun’ je van stad naar stad, en van opdracht naar theatershow.

Verwacht: allerlei doe-opdrachten, natuurkundige proefjes, liedjes en spelletjes, gebaseerd op de nieuwe Samenleesbijbel.

1 SLB 580x321 3

Programma

Op een Friese stelpboerderij middenin de weilanden van Hijlaard word je even net als David een schaapherder. Je kunt lammetjes optillen en de kudde begeleiden. Bewonder het lokale kunstwerk “De wonderbare visvangst” in Hindeloopen en maak meteen een eigen schilderwerk. Geniet in IJlst van een theatershow over het scheppingsverhaal, opgevoerd door een professioneel theatergezelschap. Rijd een rondje om de gracht met een echte ponykar. Bekijk alle activiteiten.

Praktisch

Op 28 mei worden er op meer dan 11 plekken in Friesland verschillende workshops gegeven. Elk uur start een workshop, gericht op kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. De toegang voor alle workshops is gratis, maar opgave is wel noodzakelijk. Geef je hier op voor de Elfstedentocht met de Samenleesbijbel.